Nieuws

2020: Voice-over bij Fryslân 75 Jier Frij – Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog, een 18 minuten durende film met beelden uit het Fries Film Archief. De film is te zien op YouTube. Klik hier voor de link.

Begin 2020 heb ik meerdere opdrachten uitgevoerd voor het Fries Film Archief. Het interessantst was het digitaliseren van bandrecordertapes behorende bij een drietal films. Deze films waren tot nu toe alleen zonder geluid beschikbaar in het archief. Het geeft mij veel voldoening dat ik er mede voor kan zorgen dat de films nu ‘compleet’, dus met beeld en geluid, op de site van het Fries Film Archief worden of zijn geplaatst. Ik heb in deze periode ook nog een Hi-8 tape met familieopnames en een Betacam-tape met de dorpsfilm van Wijckel gedigitaliseerd en meerdere video-opdrachten voor particulieren uitgevoerd.

2019: Eind 2019 kreeg ik de opdracht van het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar in Leeuwarden om 56 cassettebanden over het Jiddische leven te digitaliseren. Interessant materiaal.

2019: Digitaliseren Hi8-tapes straatfestival Heechspanning in Heeg, jaren ’90.

2019: Digitaliseren bandrecordertapes met opnames behorende bij films.

2019: Opnames voice over bij beelden Puur Architectuur, architectuurroute Leeuwarden op app Waterbeleefroutes.

2019: Noorderkroon Award Noordelijk Film Festival 2019 voor film ‘Bûtendyk’.

Sjoukje N. Visser (r.), Geertrui Visser (l.)

2019: Soundscapes gemaakt voor culturele wandeltocht Midnight Walk in de Hollanderwijk in Leeuwarden.

2018: Montage en eigen muziek gemaakt bij beelden Friese dichter Obe Postma die gedicht ‘Ein’ voordraagt.

Obe Postma